Scroll Top

Maccare Garantie

MacCare is al meer dan 30 jaar actief als reparatie en service punt van Apple producten in Amsterdam. Wij verkopen zowel nieuwe Apple producten als refurbished Apple producten. Onze refurbished Mac’s worden volledig gecontroleerd zodat we zeker zijn dat we u een goed Apple product leveren en u zorgeloos gebruik kunt maken van uw Mac. Apple’s waar wij als team achterstaan.

Omvang, voorwaarden, uitzonderingen en uitsluiting van Refurbished Mac’s

MacCare biedt consumenten bij aankopen 1 jaar garantie op elektronische artikelen. Onder onze garantie vallen alle functies van het apparaat die fabrieks-af door de fabrikant zijn gedefinieerd als technische specificaties van het apparaat. Bij gebreken aan deze functies binnen de garantietermijn kunt u het artikel naar ons terugsturen. De kosten van het retourneren zijn voor rekening van de consument. Ontbreken de accessoires, dan wordt dat mogelijk evenredig in mindering gebracht op een eventueel restitutiebedrag. Hetzelfde is van toepassing wanneer een van een Maccare zegel voorzien origineel accessoire geretourneerd wordt zonder dit zegel.

De garantietermijn bedraagt 1 jaar vanaf de dag dat het artikel bij u afgeleverd is. Verlenging van de garantietermijn, bijvoorbeeld vanwege de uitvoering van garantieprestaties, is uitgesloten.

Nadat u – voor zover u een consument bent – het gekochte artikel naar ons teruggestuurd hebt, controleren we het op gebreken, in het bijzonder de bovengenoemde functionele gebreken. Stellen we gebreken vast, dan staat het ons vrij om het artikel te repareren, door een ander artikel te vervangen of u de waarde van het apparaat terug te betalen. In de regel wordt het oude apparaat gerepareerd. Is dat onmogelijk, dan behouden we het apparaat en zullen we u ofwel een vervangend apparaat toesturen of de waarde van het apparaat restitueren. Wij beslissen naar ons goeddunken voor reparatie, levering van een vervangend artikel of restitutie van de koopprijs en zijn daarvoor geen verantwoording verschuldigd. Voor het retourneren van het artikel nemen we contact met u op; de kosten voor het terugsturen zijn voor ons.

In geval van restitutie van de apparaatwaarde betalen we u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Dit zal binnen 7 werkdagen na binnenkomst van het apparaat geschieden.

Als u aanspraak denkt te kunnen maken op de garantie, dient u ons na het ontstaan ervan onverwijld op de hoogte te brengen van het gebrek per e-mail. care@maccare.nl

Onder de garantie vallen niet

   • Slijtdelen, bijv. verwijderbare geheugenkaarten
   • Breekbare (onder)delen, zoals glas, displays door breuk;
   • Verbruiksmateriaal, zoals batterijen en accu’s, oplaadkabels
   • Bedrijfs- en bedieningsfouten, schade door agressieve omgevingsinvloeden, chemicaliën, reinigingsmiddelen;
   • Gebreken aan het artikel die door installatie en transport veroorzaakt zijn;
   • Software, muziek.
   • Gebreken die zijn ontstaan door onvakkundige behandeling, overmatig gebruik, verkeerde hantering of bediening van het artikel van uw kant, in het bijzonder ook verkeerd bewaren en blootstelling van het artikel aan vallen of sterke schokken. Voorbeelden hiervan zijn:
    • Verbreking van zegels, terwijl dat niet noodzakelijk is volgens de bedieningshandleiding;
    • Een gebroken display en/of behuizing;
    • Waterschade;
    • Elektrische defecten ten gevolge van het gebruik van niet door de fabrikant toegelaten laadapparaten;
    • Installatie van niet door de fabrikant toegelaten software (incl. apps etc.);
    • Het niet naleven van de montage-, onderhouds- en gebruiksaanwijzing;
    • Schade die op normale slijtage (bijv. gebruikssporen op de behuizing en/of het display) of opzettelijke beschadiging terug te voeren is;
    • Onvakkundige ingebruikname;
    • Gebrekkig of foutief onderhoud;
    • Ongevallen, natuurrampen en alle andere oorzaken die door ons te controleren noch te voorzien zijn, met inbegrip van, maar niet beperkt tot blikseminslag, schade door water of vuur, oproer en tekortschietende ventilatie- en klimatologische condities. 
Winkelmand
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via je browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kun je je privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op jouw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.

Gratis verzending

Occasions van MacCare worden altijd gratis verzekerd verzonden met PostNL. Haal je je nieuwe machine liever op in de winkel? Dat kan uiteraard ook!

Persoonlijke service

Loop bij ons langs in de winkel en we helpen je verder. Ook na je vaste garantie kun je altijd bij ons terecht met al je vragen over je Mac.

Hulp bij installatie

Bij MacCare voorzien we je graag van nét dat beetje extra. Hulp nodig met iCloud, het installeren van programma’s, het overzetten van data of andere zaken? Geef het aan bij je bestelling en we helpen je verder!

Marge product

Dit is een marge product. Op een marge product is de bijzondere fiscale regeling, gebuikte goederen, van toepassing.

 Als bedrijf kan je, na aankoop van dit product, de BTW niet meer terugvorderen!

Bijzondere regeling - Gebruikte goederen

Dit is een marge product. Marge producten vallen in de fiscale bijzondere regeling - gebuikte goederen, wat inhoudt dat de vorige eigenaar een consument was en derhalve geen BTW meer op dit product als bedrijf mag worden teruggevorderd.