Ben jij ook al die tracking beu...

Er zijn vele manieren om jezelf minder zichtbaar te maken wanneer je het internet op gaat. VPN, Hide my IP maar veel van die programma's helpen niet wanneer je niet je uitgaande verbinding weet te blokkeren. Als je weet hoeveel en hoe vaak je programma's gewenst of veelal ongewenst informatie over jou en wat je aan het doen bent naar buiten stuurt dan schrik je je rot.

Kortom een handig klein programma als Little Sntich geeft je de informatie wat programma's aan het doen zijn met verbindingen naar buiten. Dit programma helpt je ook alles in te stellen zodat jij weer baas bent over het internet verkeer en de informatiestromen van je computer naar het web.

little snitch

Onderhoud en levensduur van uw batterij.

U kent het vast wel, daar waar uw iPhone power eerst een hele dag zonder probleem mee ging loopt dat na een tijd terug. Daarbij is de batterij zelf vervangen moeilijk tot haast onmogelijk is, heeft u er baat bij om de levensduur van zo'n li-ion-batterij zo lang mogelijk te houden.

 

De oplaadcyclus

 

Simpel gezegd is dit het aantal cycli van opladen en ontladen dat een batterij aankan voor ze niet meer bruikbaar is.

De batterij van een iPhone heeft vijfhonderd volledige oplaadcycli nog ongeveer tachtig procent van zijn originele capaciteit, terwijl de MacBook Pro en MacBook Air daar duizend volledige cycli kunnen doorstaan.

 

Veel mensen denken echter dat ze dit systeem kunnen omzeilen door hun toestel regelmatig op te laden, zonder de batterij dus volledig leeg te gebruiken. Jammer genoeg laten de wetten van de fysica zich niet zo makkelijk omzeilen. Laat je je batterij maar 25 procent verliezen voor je ze oplaadt? Doe dit vier keer en je hebt alsnog een cyclus volgemaakt. Je kunt de wetten niet veranderen!

Wat je wel kan doen, is je voordeel doen met deze regel. Plug je toestel in een stroombron wanneer dat kan: speel muziek van je iPod of iPhone via een docking station, en steek je laptop in als je rustig aan je bureau zit te werken. In andere woorden: laat je batterij geen onnodige cycli doorlopen.

Let wel: het is niet de bedoeling dat je toestellen altijd onder stroom moeten staan. Dat zou ook niet gezond zijn voor je batterij, want die heeft regelmatige work-outs nodig om haar chemische componenten in goede conditie te houden.

 

De keuze, volledig versus gedeeltelijk opladen.

 

Je hoort wel eens zeggen dat je een li-ion-batterij nooit volledig leeg mag gebruiken voor je oplaadt; anderen beweren dan weer het omgekeerde. In feite maakt dit bij li-ion-batterijen niet echt een verschil, omdat hun ontlading geregeld wordt door interne circuits.

 

Wat als je je toestel ergens voor langere tijd wil opbergen?

Als je je toestel voor een langere periode wil opbergen en niet gebruiken, doe je dat het best bij

Accu advies bel MacCare www.maccare.nl

kamertemperatuur, met de batterij voor ongeveer 50 procent opgeladen.

Als je de batterij leeg laat, loop je immers het risico dat je toestel niet meer opstart, en volledig opladen kan haar levensduur inkorten.

 

Gebruik de juiste oplader

 

Als je een oplader van een ander merk wil aanschaffen, kies dan het juiste model voor je toestel, van een betrouwbare fabrikant. Soms is het prijskaartje echt wel een kwaliteitsaanduiding.

De Rijpstraat 131 1056 XN Amsterdam Telefoon 020 683 21 38  fax 020 683 77 53 email care@maccare.nl

09:00 t/m 18:00 uur

09:00 t/m 18:00 uur

09:00 t/m 18:00 uur

09:00 t/m 21:00 uur

09:00 t/m 18:00 uur

10:00 t/m 17:00 uur

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag